Erős és könnyű a kis Ninja - Kawasaki Ninja 400, 2019 -

Az utóbbi tíz év évek egyik legjobb hozománya, hogy a normális, emberléptékű motorok is visszatértek. Az óvatos 250-es sportmotorok után sokan megkedveltük a hangulatos 300-asokat - a Kawasaki ezt tette még teljesebbé, megtalálva azt a pontot, ahol a kezesség és az erő ideálisan fonódik össze. A 400-as Ninja a mindennapok ideális sportmotorja.

Nem arról van szó, hogy simán felfúrták az Euro4 miatt sarokba támasztott 300-ast – alapjairól tervezték újra nem csak a 399 köbcentis négyütemű kéthengerest, de a váz is megújult, hogy a plusz teljesítményt kezelni tudja.


A Ninja 45 lóerőt ad le 10000/perc fordulaton – az előd 62x49 furat-löket aránya jelentősen megnőtt, 70x51,8-ra. Az izmosítás nem járt tömegnövekedéssel: nem csak beállt a tömeg, de még egy alapos fogyókúra is összejött. Hét kilót leadva most 170-et mutat a mérlegen – feltankolva. Ahol lehetett, figyeltek a kilókra. A remekül megrajzolt, kötelezően ragadozós idomtól kezdve az új acél térhálós csővázon át a két felniig ügyeltek arra, hogy pár gramm vagy kiló lejöjjön – sikeresen megtalálták az átmenetet a sportosság és a reális praktikum között.
Ugyan a gyár nem kedveskedett luxi, állatható kezelőszervekkel, de nem is nagyon van rá igény, mert alapcuccból kihozták a tökéletes setupot: a fék és a kuplungkar is egyujjas, fáradtság nélkül, minimális kézerővel adagolható. Tekintve a gép tömegét, az aránylag egyszerű, Nissin ABS-szel támogatott, kétdugattyús úszó nyereggel és 310-es tárcsával szerelt fékrendszer még versenypályán is megállja a helyét – ott sokszor úgyis többet számít a motorféken kanyarra fordulóknak az elpattogást elhárító anti-hopping kuplung. 


A plusz száz köbcenti nem csak a felsőbb fordulatszám-tartományban érezhető. Igazán középen lett fickós a gép, az átlagos feladatokat kevésbé pörgetve, de vehemensebben oldja meg - az új befecskendező, a nagyobb airbox nem maradt észrevétlen. Meglepő módon már 3500 körül megindul, 6000 körül még rátesz egy lapáttal, de a 12500-as leszabályozásig is vár ránk bőven izgalom. 
Annak ellenére, hogy kanyargós versenypályára, például Kakucsra nagyon is érdemes kivinni a Kawát, az utcán, a mindennapi ingázásban is partner lesz: az ülésmagasság 785 milliméter, de a kormánycsutkák elrendezése miatt egy átlagos magasságú ember is valós komfortban utazhat, nem kell a csuklónkra támaszkodva összekucorogni a 14 literes tank felett.
A 41 milliméteres első villa az ilyen-olyan magyar utakon sem vészes, de érezhetően a simább szakaszokért rajong – a 4,5 literes fogyasztás is jó indok arra, hogy felfedezzük a környék legszebb kanyarjait. Ugyan van egy szimbolikus utasülés hátul, de ez akkor sem túramotor – arra ott van házon belül a Z400, ezt hagyjuk meg azoknak, akik szeretik a könnyű léptű, de harapós kis sportmotorokat.

 

Műszaki adatok

Motor: Folyadékhűtéses, négyütemű párhuzamos kéthengeres
Lökettérfogat: 399 cm³
Váltó: hatfokozatú    
Véghajtás: O-gyűrűs lánc
Ülésmagasság: 785 mm
Üzemanyag mennyiség: 14 liter
Menetkész tömeg – Kombinált: 168 kg

 

2020.06.22