Red Baron Túraklub Győr - júniusi túra

A túra időpontja: 2023.06.17. szombat
Túravezető: Bozzai Lajos
Gyülekező: Red Baron parkoló 09.00 – 09.30; cím: Győr, Mécs László u. 1.

Útvonal: Győr - Sopron - Fraknó vára ( Ausztria ) - Mosonmagyaróvár - Győr 
A túra hossza: kb: 250 km

Kényelmes tempóval megyünk, nincs kanyarvadászat! Kezdő motorosoknak szeretnénk átadni a csapatban motorozás élményét! De várjuk a régi motorosokat is, akik vágynak a jó társaságra és az új barátságokra!

Júniusi túránk ismét gyönyörű osztrák tájakon vezet, kiváló utakon!

Fraknó Vára Burgenland egyik legismertebb jelképeként a Rozália-hegység nyúlványán épült, és a fennsík felől nyugati irányba tekintve uralja a kilátást.
A kastély napjainkban négy kiállításnak, nagyvonalú rendezvénytermeknek és egy közkedvelt étteremnek ad otthont.

Fraknó (Forchtenstein) várát 1317 után építették a Nagymartoni grófok. 1398-ban Luxemburgi Zsigmond hűtlenség miatt elvette és a Kanizsaiaknak adta. 1400-ban már újra a Nagymartoni grófoké volt. 1445-ben Nagymartoni VI. Albert osztrák hercegnek adta zálogba, aki aztán az örökösöktől a tulajdonjogot is megszerezte, így a Habsburgoké lett. Mátyás 1488-ban visszaszerezte. 1491-ben a pozsonyi béke Ausztriához csatolta, s csak 1626-ban került vissza. 1605-ben Bocskai és 1619-ben Bethlen hadai is sikertelenül ostromolták.

A túrára rendezett papírokkal és tele tankkal érkezz! Az indulás előtt a RedBaronos srácok, ha kell, szívesen ránéznek a láncodra és a gumikra! Illetve az üdítő és a pogácsa sem maradhat el! Várunk szeretettel!

                                                     

 Bozzai Lajos
 túravezető