Red Baron Túraklub Pécs - júniusi kezdő túra

A túra időpontja: 2019. Június 15.
Túravezető: Gecseiné Sz. Zsuzsa
Gyülekező: 7621 Pécs Zsolnay Vilmos utca 102, Red Baron üzlet parkolója 
                  09:00-9:30 között
Indulás: 10:00 óra.
Várható visszaérkezés: 16:30 óra Red Baron üzlet parkolója
Túraútvonal hossza: kb.160 km

Útvonal: Pécs- Mohács- Udvar – Kiskőszeg  – Bezdán – Hercegszántó- Újmohács- Pécs

A túra kezdő motorosoknak készül, nincs feszített tempó, nincs kanyar vadászat!

Júniusi túránk célja Szerbia.
FONTOS! Mindenki hozzon magával érvényes személyi igazolványt, valamint forgalmit, zöldkártyát! Ezekre szükség lesz/ lehet a határátkelés során.
Az étteremben lehet fizetni bankkártyával, euroval, dínárral és forinttal is.

 A Red Baron parkolóját elhagyva, a 6-os főúton haladunk Kozármisleny felé. A körforgalom után rákanyarodunk az 57-es útra és meg sem állunk Mohácsig. Itt a benzinkútnál letámasztjuk a vasakat egy rövid pihenő erejéig. Ha valaki elfelejtett tankolni, pótolhatja.

A pihenő után Udvar felé haladunk tovább ahol a határt átlépve Batináig /Kiskőszegig meg sem állunk. Ott pihenésképpen -igény szerint -megtekinthetjük az emlékművet, ahonnan szép kilátás nyílik a Dunára, a szemben lévő Ferenc-csatorna torkolatára.

Az emlékművet elhagyva, a macskaköves utat legyőzve, a körforgalomból Szerbia felé haladunk tovább. A Dunán átkelve átlépjük a Szerb határt és a 16-os úton gurulunk.
A 16-os utat elhagyva bekanyarodunk a hétvégi házak közé és legurulunk egészen a Duna partjáig ahol a Pikec csárdában meg is ebédelünk.

Ebéd után megint egy jó szakasz következik egy darabig megint a 16 oson robogunk, majd a 15 - ös útra kanyarodva meg sem állunk Hercegszántóig, ahol újra az országba lépve Homorúdon és a Riha tavon átkelve, Újmohács lesz a következő célpontunk. Itt ismét átkelünk a Dunán, csak most komppal.
Amikor Mohácson révbe érünk :) , az 57-es út felé vesszük az irányt, majd Szederkényen át Pécsig húzzuk a gázt, hiszen tudjátok: „A célfotó a Red Baron üzleténél készül.”

Ha a túra felkeltette érdeklődésed, gyere és csatlakozz a csapatunkhoz!
Teli tankkal érkezzetek!

Gecseiné Sz. Zsuzsa
Túravezető