Red Baron Túraklub Törökbálint - júniusi kezdő túra

A túra időpontja: 2019.06.01. szombat
Túravezető: Kertész Viktória
Gyülekező: Red Baron parkoló 09.00 – 09.30; 
cím: 2045 Törökbálint Tó-park utca 5.
tel: (23) 418-350
Indulás: 10.00
Érkezés: 17.00
Túraútvonal hossza: 130 km 
Útvonal: Törökbálint – 1. számú út – 102. számú út – 10. számú út – 117. számú út – Dobogókői út – Pilisszentlélek – Dobogókői út – Pilisszentkereszt – Pilisvörösvár – Tinnye – 102. számú út – Törökbálint  

A túra kezdő motorosoknak készül, ezért 80 km/h sebességgel haladunk, nincs feszített tempó és nincs kanyar vadászat!  A hatalmas érdeklődésre tekintettel a túráinkat regisztrációhoz kötjük és létszámlimitet vezetünk be. Regisztrálhatsz a túrára a vickancs@gmail.com email címen a neved, motor típusod megadásával. A regisztrációs emaileket 2019. május 29-e, szerda, éjfélig fogadjuk.

   Törökbálintot elhagyjuk a jól ismert 1. számú úton, majd Zsámbék felé vesszük az irányt. A 102. számú úton haladunk Pilisjászfaluig, ahol a 10. útra csatlakozunk fel. Esztergomot elkerüljük a 117. számú úton, Dobogókő felé elkanyarodunk és haladunk Pilisszentlélek felé. Pilisszentléleken pihenőt tartunk a Pálos kolostorromnál. Az egyetlen magyar alapítású szerzetesrendünk, a pálosok első kolostorai a Pilisben és környékén épültek, a Pilisszentlélek feletti hegyoldalban, a XIII. sz. második felében alapították a kolostort, IV. (Kun) László király támogatásával. A ma látható alapfalak és a templomhajó déli falának 5-6 m magasan álló maradványa azonban a XIV.-XV. század fordulójára kiépült templom és kolostor együttes részletei. A szerzetesek a mohácsi vész után hagyták el a kolostort, mely azóta pusztul. Az 1980-as évek második felében végezték el a romok konzerválását. Innen utunk a nem messze található helyi nevezetességhez a Teca kocsmájához vezet, ez ismerős lehet a "Mi kis falunk" sorozatból.  Ismét nyeregbe szállunk, átmotorozunk Pilisszentkereszten, és a Tinnye határában található Üvegtigrisig meg se állunk, ahol a büfé kínálatát megkóstoljuk. 

  Ha szeretnél szép környéken és kezdő túrán motorozni, akkor gyere el!

  Kérlek, hogy a túrára teli tankkal érkezz!  

Kertész Viktória

túravezető