Red Baron Túraklub Törökbálint - júniusi kezdő túra

A túra időpontja: 2020. június 6. szombat
Túravezető:  Kertész Viktória
Gyülekező:  Red Baron parkoló 09.00 – 09.30; cím: 2045 Törökbálint Tó-park utca 5.
Indulás: 10.00
Érkezés: 16.00
Túraútvonal hossza: 170 km 
Útvonal: Törökbálint – 1. számú út – Csákvár – Csákberény – Fehérvárcsurgó – Mór – Oroszlány – Csákvár – 1. számú út – Törökbálint

A túra kezdő motorosoknak készül, ezért 80 km/h sebességgel haladunk, nincs feszített tempó és nincs kanyar vadászat! 
Amennyiben részt kívánsz venni a kezdő túrán, a következő linken regisztrálhatsz: http://tinyurl.hu/8Pbc/
A regisztrációt túra előtti szerda éjfélig fogadjuk, másnap – csütörtökön - küldünk visszaigazoló emailt.

Törökbálintot elhagyjuk a jól ismert 1. számú úton, majd Felcsút felé térünk le és folytatjuk a motorozást a Vértes lábánál. Csákberénynél megállunk a helyi nevezetességnél a malom mellett feltörő metrókocsinál. 
Ezt követően a jelenleg szállodaként működő Károlyi-kastélyhoz gurulunk tovább. A hatalmas, száz szobás, romantikus kastély a Bakony és a Vértes közötti Móri-árokban fekvő Fehérvárcsurgón található. A kastély építése annak a Heinrich Kochnak a tervei alapján történt, aki az angol klasszicista stílusú pesti Károlyi-palota átépítését is végezte. Az egészen 1858-ig elhúzódó, nagyszabású építkezés végül is 1844-ben kezdődött Ybl Miklós felügyeletével. Az épület ekkor kapta meg jellegzetes U alakú formáját. A kastély egyik legkülönlegesebb látványosságát, az úgynevezett csipketeraszt az épület megkerülésével, kívülről csodálhatjuk meg. Az öntöttvas szerkezet oszlopainak tetején csipkeszerű szalagdísz fut végig. A kastélypark közel 50 hektáros és tó is található benne, érdemes egy sétát tenni a hatalmas famatuzsálemek árnyékában.
A séta után újra motorra pattanunk és Mór, Oroszlány érintésével visszagurulunk Csákvárig, ahol a híres Csuta Cukrászdában kávézunk egyet. A kis ejtőzés után pedig visszatérünk a Red Baron-ba.
Szeretnél kezdő motorosokkal szép környéken motorozni? Regisztrálj túránkra!

Kertész Viktória
túravezető