Red Baron Túraklub Törökbálint - júniusi túra – Barangolás a Káli-medencében

A túra időpontja: 2023.06.17. szombat
Túravezető: Tóth Ferenc
Gyülekező:  Red Baron Törökbálint parkoló 08.00 – 08.30; cím: Törökbálint, Tópark utca 5.
Indulás: 8.30
Érkezés: 16.30
Túraútvonal hossza: 328 km
Útvonal: Törökbálint - Bicske - Vértesboglár - Zámoly - Székesfehérvár - Várpalota - Veszprém - Nagyvázsony - Kapolcs - Tapolca - Gyulakeszi - Köveskál - Mencshely - Dörgicse - Pécsely - Tótvázsony - Veszprém - Székesfehérvár - Lovasberény - Alcsútdoboz - Etyek - Biatorbágy - Törökbálint 

A túra kezdő motorosoknak is készül, ezért 90-110 km/h sebességgel haladunk(a 8-as főúton vannak 110-es korlátozású szakaszok), nincs feszített tempó és nincs kanyar vadászat! 

Túra leírása: Ha nyár, akkor Balaton! Na persze a túlzsúfolt 7-es és 71-es utat most kihagyjuk. Helyette inkább a Balaton-felvidéket és a Káli-medencét barangoljuk be.

Nincs közel, ezért hosszabb etapokkal számoljatok. Az első megállónk Csákváron lesz, a Csuta cukrászdánál. Itt jól teletankoljuk magunkat kávéval és süteménnyel/fagylalttal. Szükség lesz rá, ugyanis Nagyvázsonyig meg sem állunk. Ott tartunk egy kis pihenőt egy benzinkúton, mert tankolni is érdemes lesz addigra.

Nagyvázsonytól Tapolcáig robogunk Kapolcson keresztül. Itt a Káli-medence felé vesszük az irányt, amely egy csodás kis szeglete a Balaton-felvidéknek. Gyulakeszin megállunk egy büfé ebédre. Ha szerencsénk van és megcsúszunk az időtervvel, akkor addigra egy zseniális palacsintázó is kinyit a szomszédban. Ebéd után varázslatos kis falvakon robogunk keresztül, hogy Veszprémnél magunk mögött hagyjuk a Balaton-felvidéket. Itt következik egy monoton etap Fehérvárig. Onnan Lovasberényen keresztül eljutunk Alcsútdobozra, végig gurulunk a gyönyörű alcsúti platánsoron, majd Etyek és Biatorbágy érintésével jutunk vissza a Red Baron főhadiszállására.

A kilométer nem lesz kevés, el fogunk fáradni, de az élmény garantált! 

 

Kérlek, hogy a túrára teli tankkal és jó műszaki állapotnak örvendő motorral érkezz! A táv miatt lesz lehetőség tankolásra, de ne kelljen minden benzinkúton megállni egyesével.
Ha szeretnél szép környéken és kezdő túrán motorozni, akkor gyere el!

Tóth Ferenc
túravezető