Red Baron Túraklub Törökbálint - júniusi túra ELMARAD!

A túra időpontja: ELMARAD!

Sajnos a júniusi túrát el kell halasztanunk! Hamarosan pótoljuk! 


Túravezető: Tóth Ferenc
Gyülekező: Red Baron Törökbálint parkoló 09.00 – 09.30; cím: Törökbálint, Tópark utca 5.
Indulás: 9.30
Érkezés: 16.00
Túraútvonal hossza: 175 kilométer

Útvonal: Törökbálint-Budakeszi-Páty-Zsámbék-Bicske-Csabdi-Vasztély-Nagyegyháza-Tarján-Tata-Szomód-Dunaszentmiklós-Neszmély-Dunaalmás-Süttő-Lábatlan-Bajna-Zsámbék-Törökbálint

A túra kezdő motorosoknak készül, ezért 80-90  km/h sebességgel haladunk, nincs feszített tempó és nincs kanyar vadászat! 

Túra leírása: A túra a megszokott módon a törökbálinti Red Baron főhadiszállásáról indul. Budakeszi és Páty érintésével jutunk el Zsámbékra, ahol elfogyasztjuk a tízórainak is kiváló kávé-süti adagunkat a múltkor már jól bevált Fészek Cukrászdában.
A következő szakasz szinte végig jó minőségű, kellemes vonalvezetésű úton halad tovább Bicske érintésével Vasztélyig. Szemet gyönyörködtető dombok között, eldugott utacskákákon gurulunk Nagyegyházáig, majd onnan tovább Tarjánba. És ha még nem volt elég a kanyarokból, akkor Tatáig növelhetjük a dózist. Tatán sokat most nem időzünk, ugyanis a Víz, Zene, Virág Fesztivál miatt hatalmas tömeg lesz a városban. Ezt majd egy másik túra keretében.

Helyette inkább újból hegyet mászunk Dunaszentmiklósra, hogy a falu fölött elhelyezkedő kilátó tetejéről szemügyre vehessük a csodás panorámát. Ekkora már valószínűleg kellőképpen éhes lesz a társaság. Dunaalmáson egy büfé jellegű ebéd keretében (lángos, hamburger, melegszendvics, rétes) feltöltjük a testünket is tartalékkal a túra hátralévő részére. Lábatlanig a Duna partján haladunk, majd megint az erdő felé vesszük az irányt, hogy Bajnán és Zsámbékon keresztül kijussunk az 1-es főútra, ahonnan megérkezünk a főhadiszállára, a törökbálinti Red Baron udvarára. 

 

Kérlek, hogy a túrára teli tankkal érkezz!
Ha szeretnél szép környéken és kezdő túrán motorozni, akkor gyere el!

Tóth Ferenc
túravezető