Red Baron Túraklub Törökbálint - májusi túra

A túra időpontja: 2022.05.28. szombat
Túravezető: Tóth Ferenc
Gyülekező: Red Baron Törökbálint parkoló 09.00 – 09.30; cím: Törökbálint, Tópark utca 5.
Indulás: 9.30
Érkezés: 16.00
Túraútvonal hossza: 153 km

Útvonal: Törökbálint-Budakeszi-Páty-Zsámbék-Szomor-Bajna-Tát-Esztergom-Dobogkő-Pilisszentkereszt-Csobánka-Pilisvörösvár-Piliscsaba-Tinnye-Perbál-Tök-Zsámbék-1-es főút-Törökbálint

A túra kezdő motorosoknak készül, ezért 80-90 km/h sebességgel haladunk, nincs feszített tempó és nincs kanyar vadászat! 

Túra leírása: A túra a megszokott módon a törökbálinti Red Baron főhadiszállásáról indul. Budakeszi és Páty érintésével jutunk el Zsámbékra, ahol elfogyasztjuk a tízórainak is kiváló kávé-süti adagunkat a Fészek Cukrászdában. Innen Bajna felé vesszük az irányt Szomor érintésével, hogy egészen Esztergomig kanyarogjunk, szinte végig kifogástalan minőségű aszfalton. Esztergomban tartunk egy rövid sétát a Bazilika körül.

A folytatásban ellátogatunk az egyik legklasszikusabb dunántúli motoros célpontra, Dobogókőre. Itt fogunk ebédelni is, a lehetőségek tárháza mondhatni korlátlan, étel-ital fogyasztás szempontjából. Ha már kellőképpen tele a hasunk és már-már gurulunk a motoros ruhában, akkor könnyedén, a gravitációra bízva magunkat, lecsorgunk a Pilis túloldalán Csobánkáig. Pilisvörösváron keresztülverekedjük magunkat és megnézzük, hogy éppen mennyire túsz Lali az Üvegtigrisben. Kérünk majd bubis vizet (mert a bubi nélküli az drágább) és alkoholmentes sört. Innen már egy fenékkel gurulunk vissza Törökbálintra, hogy közösen összegezzük a túra tapasztalatait.


Kérlek, hogy a túrára teli tankkal érkezz!
Ha szeretnél szép környéken és kezdő túrán motorozni, akkor gyere el!

Tóth Ferenc
túravezető