Red Baron Túraklub Törökbálint - márciusi túra

A túra időpontja: 2023.03.18. szombat
Túravezető: Tóth Ferenc
Gyülekező:  Red Baron Törökbálint parkoló 09.00 – 09.30; cím: Törökbálint, Tópark utca 5.
Indulás: 9.30
Érkezés: 16.00
Túraútvonal hossza:160 km

Útvonal: Törökbálint-Érd-Martonvásár-Velence-Sukoró-Pákozd-Miska huszár szobra-Székesfehérvár-Gánt-Csákvár-Bicske-Csabdi-Vasztély-Zsámbék-Páty-Törökbálint

A túra kezdő motorosoknak is készül, ezért 80-90  km/h sebességgel haladunk, nincs feszített tempó és nincs kanyar vadászat! 

Túra leírása: Bizonyára már mindenki tűkön ül és alig várja, hogy tehessen végre egy kellemes kört a régi és új arcokkal. Bemelegítésképpen pont egy ilyen kanyarra invitállak. Nem túl technikás, nem túl hosszú, márciusra pont megfelelő. Az első állomásunk a Velencei-tó mellett lévő pákozdi Miskahuszár szobra lesz, onnan Székesfehérvár és Zámoly érintésével jutunk el Gántra. Gánt és Csákvár között nagyszerűen újraaszfaltozott, kanyargós szakasz vár minket. Csákváron a Csuta cukrászda mondhatni klasszikusnak számít a motorosok körében, természetesen nem hagyjuk ki mi sem. A süti-kávé kombináció után Zsámbék felé vesszük az irányt, némi kitérővel a vasztélyi dombok között.
Az időjárás egyelőre még bizonytalan, de remélhetőleg hóra már nem kell számítanunk. 
A túra során észben tartjuk, hogy még nem mindenhol a legideálisabbak a körülmények, ehhez igazítjuk a tempót is. Kiváló alkalom lesz a télen vásárolt motorok és felszerelések felavatására.


Kérlek, hogy a túrára teli tankkal érkezz!
Ha szeretnél szép környéken és kezdő túrán motorozni, akkor gyere el!

Tóth Ferenc
túravezető