Red Baron Túraklub Törökbálint - októberi kezdő túra

A túra időpontja: 2019.10.05. szombat
Túravezető: Kertész Viktória
Gyülekező: Red Baron parkoló 09:30;
cím: 2045 Törökbálint Tó-park utca 5.
tel: (23) 418-350
Indulás: 10.00
Érkezés: 16.30
Túraútvonal hossza: 130 km
Útvonal: Törökbálint – 7. számú út – Velence – Pákozd – Székesfehérvár – Zámoly – Csákvár – 1. számú út – Törökbálint


A túra kezdő motorosoknak készül, ezért 80 km/h sebességgel haladunk, nincs feszített tempó és nincs kanyar vadászat!
A hatalmas érdeklődésre tekintettel a túráinkat regisztrációhoz kötjük és létszámlimitet vezetünk be. Regisztrálhatsz a túrára a vickancs”kukac”gmail.com email címen a neved, motor típusod megadásával.
A regisztrációs emaileket 2019. október 2-a, szerda, éjfélig fogadjuk, másnap – csütörtökön - küldünk visszaigazoló emailt.

A szezon utolsó kezdő túrájára invitállak. Kegyes időjárás esetén a Velencei tavat fogjuk körbemotorozni. Első állomásunk Velencén az Andi Sütiszalon lesz, ahol megkóstolhatunk különböző finomságokat. Onnan folytatjuk utunkat a Velencei korzón Gárdony felé, mielőtt kiérnénk a 7. számú útra megállunk a kilátónál. A pihenőpont Sarvaicz Lajos tóbírónak emléket állító kereszt mellett található egy csodálatos nádtetejű kilátó, mely szinte egybeolvad a tájjal.
Hogy a kilátásban máshol is gyönyörködjünk, ezért rövid megállót iktatunk be még ebéd előtt, egy fehérvári történelmi emlékhelyen. A hagyomány szerint ezen a helyen hirdette ki II. András király 1222-ben a nevezetes törvénygyűjteményt, a királyi birtokon lakó népesség jogait és a nemesi kiváltságokat évszázadokra rögzítő Aranybullát. Innen Zámoly felé motorozunk tovább.
Zámolyon a söréről híres Pedro Söröző és Étteremben töltjük meg pocakunkat. Ha már teli a has, és a táskák is púposodnak a zámolyi házi sör palackjaitól, akkor lóra pattanunk és a Vértes lábainál végigvágtatunk az 1. útig.

Reméljük, kegyes lesz hozzánk az időjárás és szárazon, napsütésbe járhatjuk végig az októberi útvonalunkat.

Ha szeretnél szép környéken és kezdő túrán motorozni, akkor gyere el!

Kérlek, hogy a túrára teli tankkal érkezz!

Kertész Viktória
túravezető