Red Baron Túraklub Törökbálint

A túra időpontja: 2022.04.30. szombat
Túravezető: Tóth Ferenc
Gyülekező:  Red Baron Törökbálint parkoló 09.00 – 09.30; cím: Törökbálint, Tópark utca 5.
Indulás: 9.30
Érkezés: 16.00
Túraútvonal hossza: 192 km

Útvonal: Törökbálint-Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz-Felcsút-Csákvár-Gánt-Csákberény-Csókakő-Mór-Pusztavám-Környe-Tatabánya-Tarján-Héreg-Bajna-Zsámbék-Páty-Törökbálint

A túra kezdő motorosoknak készül, ezért 80-90  km/h sebességgel haladunk, nincs feszített tempó és nincs kanyar vadászat! 

Túra leírása: A túra első felében az Etyek-Budai borvidék kellemesen kanyargós útjain motorozunk majd. Elhaladunk a festői szépségű alcsúti platánsor mellett és megtekintjük az Atlanti-óceánt átrepülő magyarok emlékművét. Csákváron tartunk egy nagyobb szünetet. A Csuta cukrászdában mindenki találhat valami fogára való édességet.
 
A folytatásban a csákberényi metróállomáson bliccelünk egy pár percet, hogy aztán a Vértes-hegység déli tövében eljussunk Csókakőn keresztül Mórra, ahonnan egy rendkívül jó vonalvezetésű és egyben kiváló minőségű úton felkanyargunk Tatabánya fölé, a Turul Emlékműhöz. Mire kigyönyörködjük magunkat a panorámában, addigra mindenki biztosan éhes lesz már, ezért a következő megálló a tarjáni Kraftwerk bisztró lesz. A laktató ebéd után beszúrunk még egy híresen hírhedt útszakaszt, a Héreg-Bajna között végighúzódó kanyarokat. A biztonságot szem előtt tartva Zsámbék és Páty érintésével térünk vissza a kiindulópontként is szolgáló Törökbálintra.


Kérlek, hogy a túrára teli tankkal érkezz!
Ha szeretnél szép környéken és kezdő túrán motorozni, akkor gyere el!

Tóth Ferenc
túravezető