Red Baron Túraklub - júniusi kezdő túra beszámoló

Útvonal: Törökbálint – 1. számú út – Csákvár – Csákberény – Fehérvárcsurgó – Mór – Oroszlány – Csákvár – 1. számú út – Törökbálint
Az év első túránkon sokan vettünk részt. 24 motorral vágtunk neki az 1. számú útnak. Kihasználtuk a Zsámbék-Mány-Bicske közötti jó útszakaszt. Majd a 8123 számú úton haladva értünk el Csákberényig, ahol rövid pihenőt tartottunk a földből kitörő Metrókocsinál. A tájidegen jármű 2014-ben került a település határába, majd 2016. májusában avatták fel Zsemlye Ildikó terve alapján készült installációt. A metrókocsi festése alkalmanként megújul, ezért érdemes időnként felkeresni és megcsodálni.
2015-ben még mesefigurák diszítették, majd 2016-ban ’56-os lyukas nemzeti zászlóra emlékeztető festést kapott. Azóta is többször új motívum került rá. Most a nemzeti színben pompázó háttéren az aradi 13 neve olvasható.   
Utunkat Fehérvárcsurgóra folytattuk, ahol a Károlyi Kastély parkolójában tettük le motorjainkat. Itt mindenki szabadon tölthetett el egy kis időt a több hektáros csodás parkban vagy a kastély kávézójában.
Ezt követően a csákvári Csuta Cukrászdában fogyasztottunk el egy fagyit. Innen már az 1. számú úton visszagurultunk a Red Baronba. 
 
Mindenkinek köszönöm, aki velem tartott. 

Kertész Viktória
 túravezető