Red Baron Túraklub Győr - júniusi túra beszámoló

Útvonal: Győr - Komárom - Monostori Erőd - Neszmély-Tata-Öreg tó - Nagyigmánd - Bábolna - Győr

Rengetegen voltunk már kiéhezve egy jó kis gurulásra a két hónapig tartó kényszer szünet miatt. Csak úgy özönlöttek a motoros barátok sorban a RedBaron parkolójába! Reggel tíz órakor indultunk. Ennyi motorost nem sokszor látott Győr városa egyszerre! Harmincegy motorral vágtunk neki a túrának. Az első megálló Komáromban a Monostori erődnél volt. Itt legalább a picit szétszakadt csapatot egybe tudtuk gyűjteni. A parkolóban egy kerékpáros túra csapat vezetője gratulált a nagyszámú kulturáltan közlekedő és parkoló csapatunknak. Irigykedve nézett végig rajtunk, hiszen mint mondta régen ő is sokat motorozott. Beszédbe elegyedtünk vele és néhány kerékpáros sport társával, majd kérdeztük, hogy hallott-e a RedBaronról? Viccesen kikérte magának, hogy ki ne hallott volna a legnagyobb motorkerékpár szalonról? Még azt is tudta, hogy hol vannak az üzletek az országban! Kellemes kávézás, ismerkedés a többiekkel, telefonszám csere után indultunk Neszmélyre, ahol egy szép Duna-parti ejtőzés és a Hajós skanzen meglátogatása volt a cél. A skanzen sajnos felújítás alatt volt, így őt majd máskor nézzük meg.                
Ezután elindultunk Lábatlan felé, ahol a cél ismét a Duna part volt. Azonban komoly esőfelhők gyülekeztek a fejünk felett, így Tata felé vettük az irányt.          
Az Öreg tó partján komoly gondot okozott ennyi motorkerékpár leparkírozása. Amúgy is hemzsegett a part a turistáktól. Gyönyörű szép időben érkeztünk meg. Ebédeltünk, beszélgettünk, majd egy jó erős óra szabadprogram után, Nagyigmánd és Bábolna felé vettük az irányt. Ezen az úton lehetőség nyílt kicsit bátrabban, technikásabban is motorozni a csapat tagjaival. Persze csak a szabályok keretein belül. 
                        
Nagyon jó hangulatban érkeztünk meg Győrbe a RedBaron parkolójába, ahol még sokan, jó sokat beszélgettünk. Ezen a túrán többen is voltak friss jogsisok, akik először ízlelhették meg a csapatban motorozás élményét! Alig várják már a következő Red túrát!!!

                                                                     Bozzai Lajos
                                                                       túravezető