Red Baron Túraklub Győr - kezdő túra beszámoló

Útvonal: Győr - Petőháza - Sopron határátkelőhely - Eisenstadt  -  Győr 

Szombat reggel 9 órakor kezdtünk el gyülekezni a Red Baron előtt. Az előző heti cudar idő ellenére sokan bizakodtunk abban, hogy ezen a szombaton el tudunk gurulni Ausztriába, mégpedig Burgenland tartomány egyik ékszerdobozának tartott kisvárosába, Eisenstadtba. Tíz óra előtt néhány perccel véglegesedett a létszámunk. Tizenegy motoron tizennégy fővel vettük az irányt Sopron felé. Ezen a határátkelőn léptünk át Ausztriába. Az egyetlen megállót Petőházán tartottuk, ahol kávé, szendvics, jó kis beszélgetések közepette fújtunk egyet. 

Majd motorra pattantunk és a határátkelőn simán átjutva megérkeztünk Kismartonba - ez a település régi magyar neve -Csodálatos szép épületek között motorozva jutottunk el a belvárosba. A GPS sem tréfált meg szerencsére minket. Találtunk egy nagy, széles utcát, ahol minden motorkerékpárt szabályosan le tudtunk parkolni. Innen elindultunk egy jó sétára a festői belvárosba, ahol szikrázó napsütésben gyönyörködtünk a város szépségében. 


Ezután beültünk egy étterembe, ahol megebédeltünk, ill. sokat ugratva egymást kiválóan érkeztük magunkat! Majd séta visszafelé a városban és elindultunk haza. Remek ütemben motorozva, helyenként jó tempóban, ahogy a csapat tagjai bírták és élvezték, jöttünk hazáig.
Ismét egy összetartó, kiváló, jó humorú baráti társaság jött össze, egy jó Red Baronos motorozásra! Már alig várjuk a következő túrát!

Bozzai Lajos - Túravezető