Red Baron Túraklub Győr - májusi túra beszámoló

A túra időpontja: 2022.05.28. szombat

Útvonal: Győr - Hegyeshalom - Gattendorf - Sopron - Győr 

Hatalmas érdeklődés előzte meg a második osztrák túránkat! Videó Rengetegen jelezték előzetesen is, hogy jönnek. A Redbaron előtt az indulás pillanatában egy tűt nem lehetett volna leejteni! A hosszú motoros sorunk a város több pontján is látványos volt. Több autós is elismerően integetett, hogy ennyi motoros, hogy tud ilyen kulturáltan sorba rendeződni és szépen végig dübörögni a városon! Annyira sokan voltunk, hogy Öttevényen meg kellett állnom, összevárni a csapatot, akik forgalmi okból lemaradtak.
Az első megállónk Hegyeshalom faluban volt a Mol kúton. Szokásos cigi, kávé, beszélgetések, barátkozások, egymás ugratása volt a porondon. Sok új motoros volt velünk, akik nagyon élvezték a csapatszellemünket.

Átkeltünk a kishatáron gond nélkül, ahol ugyanolyan látványosságot képeztünk az osztrák határőrök szemében.
Majd gyönyörű tájakon, kiváló utakon motoroztunk. Nagyon szép osztrák falvakon keltünk át, szigorúan betartva a KRESZ szabályait. Minden motorosunk EU-s szabvány kipufogóval „dübörögte” végig a falvakat. Egy fikarcnyi kivetni valót nem találhatott volna bennünk a rend őre.
Gattendorfban megálltunk, fotó, kávé, cigi, szokásos triumvirátus. Majd Sopron felé vettük az irányt. Az osztrák táj gyönyörű! Hibátlan utakon, napsütésben szeltük a kilométereket!

A határátkelés hazafelé szintén sima ügy volt! Majd Sopron előtt álltunk meg ebédelni, ami a szokásos fergeteges hangulatban zajlott. Ezek a barátságokat, a csapatszellemet építő közös ebédek semmi mással összenem hasonlítható hangulatúak. Főleg ha a köztes időben pedig egy hatalmas RedBaronos csapat motorozás tölti ki az időt!
Ebéd után haza indultunk és itthon is jó ritmusban motoroztunk Győrig.
Már alig várja a csapat a következő túránkat!

Bozzai Lajos-Túravezető