Red Baron Túraklub Pécs - júniusi kezdő túra beszámoló

Útvonal: Pécs – Mohács –Udvar- Kiskőszeg- Bezdán- Beremend- Harkány- Pécs 

Júniusi túránk úti célja Szerbia volt. 
A kánikula ellenére 26 motor dübörgött ki a 33 motorossal a pécsi Red Baron parkolójából.


Az 57-es úton Mohácsig gurultunk ahol a Tesco parkolójában rövid ivós, beszélgetős pihenőt tartottunk. Udvar felé folytattuk az utunkat ahol viszonylag gyorsan átkeltünk a magyar-horvát határon és meg sem álltunk Batináig.
Itt a főútról keskeny, de annál jobb minőségű utacskán, kertek alján kanyarogtunk az emlékműig. 
A parkolóba érve azonnal lecibáltuk magunkról a motoros dzsekit, bukósisakot, hogy kicsit hűsöljünk. Ennek az lett a vége, hogy mire az emlékműhöz sétáltunk megettek minket a szúnyogok.  Azért hősiesen megcsodáltuk a Dunára és következő állomásunkra, Szerbiára nyíló kilátást és elkészült a csoportkép is.
Batinát Szerbia felé elhagyva gyötrelmesen hosszúnak tűnő határátkelés várt ránk a rekkenő hőségben, beöltözve (40 perc!). Kis csúszást okozva a menetrendünkben, a csárdából már felhívtak, hogy mikor érkezünk, mert elkészült az előre megrendelt halászlé.

A határokon átkelve a 16-os úton gurultunk tovább még néhány kilométert és végül a 662-es útról jobbra lekanyarodva meg is érkeztünk a Sebesfoki Csárdához. Itt a Ferenc József-csatorna vize feletti teraszon már terített asztal várt minket a ventillátorok alatt.Az ebédre várva végre hűsölhettünk egy kicsit és jutott idő a beszélgetésre is bőven.
A finom halászlé és a méltán híres dobostorta bekebelezése közben eldöntöttük, hogy ebben a hőségben mindenképp meg kell látogatni hazafelé a harkányi fagyizót.
Az ebéd kipihenése után újra beöltöztünk és útra keltünk a határ felé. Most kicsit gyorsabbra sikerült a szerb-horvát határátkelés és rövid ivós szünet után már gurultunk is Beremend felé.

A határátkelés megint hosszasabbra sikeredett, így míg egymásra vártunk volt idő újra inni és beszélgetni kicsit, majd a hűvös, jeges fagyi csábító gondolatával indultunk tovább Harkányba.
Megérkezve meg is támadtuk a fagyis pultot és kényelmes, fagyizás közben eldöntöttük, hogy a következő túránk csakis a Balaton partjára vezethet, természetesen egy fürdéssel egybekötve.
Harkányban elköszöntünk egymástól, mert páran haza, illetve a bólyi motoros találkozó felé vették az irányt, majd motorra ültünk és egészen Pécsig húztuk a gázt.
                                   
Ne feledjétek! Júliusban folyt. köv. ;)

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet és Te is szeretnél részt venni egy jó hangulatú túrán, jó társaságban, akkor gyere velünk júliusban!

A következő túráról a www.redbaron.hu honlapon, Facebookon/redbaronhungary és az üzletben is tájékozódhatsz.
      
Gecseiné Sz. Zsuzsa
Túravezető