Red Baron Túraklub Pécs - Kezdő túra beszámoló

Útvonal: Pécs  - Donji Miholjac – Slatina – Papuk – Pécs  
2020.08.01. reggel 7 h 33 perc, ébresztő fel, itt a várva várt nap!

9 óra, begördülök a Baronba. Már páran itt vannak, megint  a vidékik az elsők! Mohácsról, Barcsról, Harkányból és Szekszárdról érkeztek az elsők! Az idő fantasztikus, 10 óráig 54 motor gördül be!
Szabályokat egyeztettük, fényképezés utána lóra! Pécsről Vókányon keresztül érkezünk a magyar-horvát határra, egy óra is elmegy mire mindenki átér! Kicsit megfogyatkozunk, a határőrök teszik a dolgukat, egy-két embernek lejárt a személyije, jogsija és a műszaki vizsgája. Nem haragudhatunk rájuk, hisz mindenki teszi a dolgát!
Innen motorra pattanunk, majd irány Slatina. Itt eszünk egy szendót, tankolunk, majd begurulunk a Papuk hegység legjobb kanyarjaiba. Az út minősége és az aszfalt első osztályú, bárcsak a magyar útkaparók is így dolgoznának! 1 órás kanyargás után felérünk a hegység nevezetes helyére a vízeséshez. Itt mindenki pihen, eszik és sétál!
Csizmáinkat lerúgva fekszünk a zöld fűbe! Négy órakor indulás vissza, a cél Barcs, de addig még 456 kanyar és 100 kilométer van hátra.  A magyar határon átkelve irány Harkány, ahol fagyival lefolytjuk a nap viszontagságait! Itt zárjuk a túrát, egészségünkre!
Tanulság: mielőtt elindulsz ellenőrizd, hogy az okmányaid ne legyenek lejárva!
Vörös Zoltán túravezető

Következő túráról hamarosan a www.redbaron.hu oldalon, a havonta megjelenő Red Baron Magazinban, Facebookon és az üzletben is tájékozódhatsz.