Red Baron Túraklub Pécs - májusi kezdő túra beszámoló

Útvonal: Pécs –Dombóvár –Tamási - Kurd- Pécs

Májusi túránkra szép számmal gyülekeztek a motorosok. Rövid megbeszélés után 21 motorral hagytuk el a Red Baron parkolóját és kanyarugtunk át a Mecseken Sásdig meg sem állva.
Itt a benzinkútnál beszélgetős, az étteremmel való létszám egyeztetős rövid pihenő következett, ami után Vásárosdombó felé indultunk tovább, hogy Dombóváron át, a   61-es útra kanyarodva gurulhassunk a ragyogó napsütésben Tamásiig.
Miután elfoglaltuk a Szittyó Csárda teraszát az ebédre várva, jutott idő egy kis beszélgetésre, ismerkedésre. A finom ebéd és kellő mennyiségű palacsinta elfogyasztása után, kipihegve az ebéd fáradalmait ismét útra keltünk, Hőgyész felé. Hőgyészen a buszvégállomásnál Kurd felé kanyarodtunk és itt következett utunk legkanyargósabb és egyben leglassabb szakasza is. A szépen felújított út ugyanis az esős időszak miatt jócskán tartogatott számunkra kavicsos, poros  szakaszokat is a kellemes kanyarok mellett. Kisvejkén, Aparhanton át küzdve magunkat az akadályokon el is értünk Bonyhádig, majd a 6-os főútra kanyarodva Hidas felé, Mecseknádasdon át gurultunk tovább egészen Pécsig, a Red Baron üzletének parkolójáig.
Az üzletben még a szokásos kávé mellett átbeszéltük a nap eseményeit, majd lassan

Ne Feledjétek! Júniusban folyt. köv. ! ;)

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet és Te is szeretnél részt venni egy jó hangulatú túrán, jó társaságban, akkor gyere velünk júniusban!

A következő túráról a www.redbaron.hu honlapon, Facebookon/redbaronhungary és az üzletben is tájékozódhatsz.
      
Gecseiné Sz. Zsuzsa
Túravezető