Red Baron Túraklub Pécs - márciusi kezdő túra beszámoló

Útvonal: Pécs – Dunaszekcső – Baja – Dunafürdő - Somberek–  Pécsvárad - Pécs

Idei első kezdő túránk indulása előtt 9:30-kor már szinte tele volt a Red Baron üzletének parkolója és 10 óráig még folyamatosan érkeztek a túrázni vágyó motorosok.

Végül rövid megbeszélés után 42 fővel és 31 motor dübörgött ki 2 oszlopba rendeződve a 6-os főútra, majd az 57-es úton Mohácson át megcéloztuk Dunaszekcsőt az első pihenőnket.
Mohácson újabb motoros csatlakozott hozzánk és haladtunk tovább Bár előtt azonban, az egyik motor kuplung bowdenje elszakadt.
Így az első pihenőnket a bári buszfordulóban tartottuk a Duna partján, ahol biztonságosan és kényelmesen elfért az egész csapat a várakozás idejére, amíg Timit és a motorját megmentette a pécsi Red Baronból érkező segítség. 

A pihenő után 29-en folytattuk a túrát Dunaszekcsőn és Bátaszéken keresztül. Példás sorban és olyan fegyelmezett tempóban, hogy egy utunkba eső trafipax sem talált kivetni valót kis csapatunkban.

A Potykacsárdában terített asztal várt minket és a finom ebéd mellett jutott idő a beszélgetésre, ismerkedésre is.
Ebéd után lent a Duna mellett elkészült a közös fotó is, majd újra nyeregbe pattantunk és elindultunk vissza Mohács felé.
A Csele patakon átgurulva egy jobb kanyar következett Somberek felé, Véméndet és Fekedet elhagyva Pécsváradig gurulva élvezhettük a felhőtlen motorozást a csodálatos tavaszi időben.

Itt a benzinkútnál rövid pihenő, tankolás következett és a beszélgetés során itt derült ki, hogy van köztünk egy friss jogosítványos hölgy motoros, akinek ez volt az első csoportos túrája és nagyon jól érezte magát velünk.

A pihenő után a 6-os útra kanyarodva Pécsig, a Red Baron parkolójáig húztuk a gázt. Az üzletben még kicsit beszélgettünk páran egy kávé mellett, majd szétszéledt a csapat.
Ne feledjétek! Áprilisban folyt. köv. ;)

Ha sikerült felkeltenem az érdeklődésedet és Te is szeretnél részt venni egy jó hangulatú túrán, jó társaságban, akkor gyere velünk!
     
Gecseiné Sz. Zsuzsa
Túravezető