Red Baron Túraklub Pécs - októberi túra beszámoló

Útvonal: Pécs - Kövestető - Szászvölgy - Harc - Bátaszék - Mohács - Pécs
2020.10.17. reggel 6h 33 perc, ébresztő fel!
Dupla öröm a mai napon, Red Baron túra és az 50.  szülinapom.
Nem kedvező az időjárás, erősen borult és 6 celsius, nem egy motoros barát idő!
Fél kilencre minden meleg ruhát felveszek amit találok, indulás a benzinkútra.
9 óra, begördülök a Baronba. Már páran itt vannak, mindig a vidékiek a legjobbak! Baracs, Barcs, Szekszárdi motorosok! Idő borult, de egyre csak gyülekezünk, indulásra 29 Ronin jött el! Mi lett volna, ha az idő jó?
Szabályokat egyeztettük, fényképezés utána lóra! Pécsről a 6-os főúton Pest irányában, szép hosszú sorban vonulunk Hirdig, majd balra elhagyjuk a főutat és robogunk a Hosszúhetény-i elkerülőn Kövestetőig.  A tetőről majdnem 20 kilométer hosszan a Mecsek egyik legszebb motoros útvonalán kacskaringózunk egészen Majosig. Majosnál balra bevesszük magunkat a Tolna-i dombságba. Az ősz az útra is rányomta a bélyegét, vizes, faleveles a fehér aszfalt, óvatosságból nincs hiányunk. Tiszta, rendezett favakon keresztül érünk el Kurdig, kacskaringó kacskaringó hátán. Kurdnál egy gyors szakasz Hőgyészig, majd a főútvonalon jobbra kanyarodva irány Harc! Megérkeztünk átfagyva, végtagok mereven. Asztalfoglalásunk volt, levetkeztünk, ettünk ittunk, a kandallóban égett a tűz, ontotta a meleget.
A hidegre való tekintettel belenyúltunk a túra útvonalba, és Kakasd felé vettük az irányt, ahol az Anna cukrászdába megcsapoltuk a sütemény készletüket.
Az édesség után megint lóra ülünk és irány Pécsvárad, ahol a MOL kúton zártuk a mai túrát.
Köszönöm mindenkinek a részvételt és a szülinapi jókívánságokat!
Vörös Zoltán túravezető