Red Baron Túraklub Törökbálint - augusztusi túra beszámoló

Útvonal: Törökbálint - 1. számú út - Zsámbék - Tinnye - 10. út - Esztergom - Letkés - Kemence - Ipolytölgyes - Márianostra - Kóspallag - Veröce - Nagymaros - Visegrád - Esztergom - Dorog - Tinnye - Zsámbék

Ismét egy kis túra.
Jópáran bejelentkeztek nálam, hogy jönnek velem túrázni, de sokan nem jelentek meg a gyülekezőn. Ennek ellenére több mint 10 motorral gördültünk ki a Red Baron kapuján. Izgalmasnak ígérkezett a szombati motorozásunk, hiszen a hőmérséklet meghaladta a 30 fokot, szinte fellélegeztünk egy-egy árnyékosabb szakaszon.
Utunk az 1 , 102, majd 10 úton haladt Esztergomig. Itt rövid időre átléptünk Szlovákiába és Letkésnél már vissza is tértünk a határ magyar oldalára. Ekkor észak felé vettük az irányt, hogy célunkig haladjunk, ami a Kemencei Erdei Múzeumvasút volt.


Itt rövid pihenőt tartottunk - kv-pisi szünet, kis szendvics majszolás, nézelődés, fagyizás után, inkább motorra szálltunk, mert motoros cuccban menetszél nélkül meg lehetett pistulni.
Így a napba belefért még egy Kóspallagi kerülő is, és Verőcén a Dunaparton is megnéztük a vízállást.


Innen Nagymarosra gurultunk át és kompoztunk vissza Visegrádra. A kompozás külön élmény volt 36 fokban, olyan sűrűn álltunk, hogy egyesek még a motort se tudták letámasztani.
Végezetül Visegrád - Esztergom - Dorog - Tinnye - Zsámbék útvonallal zártuk a túránkat. Zsámbékon a Kálmán Cukrászdában nyaltunk még egy fagyit és a szélrózsa irányában széledtünk szét.


Mindenkinek köszönöm, hogy velem tartott!

Kertész Viktória

túravezető