Red Baron Túraklub Törökbálint - júliusi túra beszámoló

Milyen is lehet egy esküvői túra, kis katonai beütéssel? Hát RENDKIVÜLI Ilyen volt most a Red Baron Túraklub törökbálinti csapatának a túrája.

Nagy eseményre készültem, készültünk. Korábban voltam már esküvői kiséretben tag, de még szervező sose. 
Korán, már 8kor indultunk Törökbálintról, hogy Herendre érjünk 10:30ra, mivel szombaton nagy volt a forgalom. Sikeresen befutottunk a megbeszélt találkozó helyre, a Herendi Porcelángyár parkolójába, ahol a motorokat kicsinosítottuk. Minden motorra egyforma szalagdísz került fel, amit nagyon köszönök egyik túratagunknak, hogy elkészített. 
A vőlegény is megérkezett, fotozkodtunk kicsit a parkolóban. Aztán felkerekedtünk és a vőlegényt 15 motorral kisértük el a menyasszonyért, jól fel is dudáltuk a környéket, jöttek az emberek az erkélyekre, kapukba.

A "lányos háznál" süteménnyel, üdítővel fogadtak minket, és persze gyönyörű, mosolygós menyasszonnyal. Kis fotózkodás és indultunk is a Hivatalba. Az volt a gondolatom, hogy szertartás után a motorokkal sorfalat állunk, de helyhiány miatt ezt nem tudtuk megvalósítani, így bukósisakot tartva álltunk díszfalat nekik. 
Ceremónia után elkísértük a Vendégházba őket. Ott megvendégeltek minket egy isteni marhapörkölttel. Majd Herend melletti, Hajag tetőn található elhagyott szovjet katonai létesítményt látogattuk meg idegenveztéssel. - Lezárt, magánterület, csak külön egyeztetéssel látogatható -  Ezt követően a Bakonyon keresztül gurultunk, és Csákváron a cukrászdánál köszönt el a kis társaság egymástól.
Szuper nap volt, remélem, hogy az ifjú párnak is annyira nagy élmény volt mint nekünk.

 

Remélem felkeltettem az érdeklődésedet és  csatlakozol hozzánk a következő túránkon.

A követekző kezdő túráról a www.redbaron.hu honlapon, Facebook/redbaronhungary  és az üzletben is tájékozodhatsz.

Kertész Viktória
túravezető