Red Baron Túraklub Törökbálint - szeptemberi kezdő túra beszámoló

Útvonal: Törökbálint – 1. számú – Gyermely – Tarján – Tata – Környe – Császár – Bokod – Csákvár – Törökbálint  
Az idei első őszi túránk alkalmával belepillantást nyerünk az esőfelhőkbe és a vadnyugat világába. A borus reggel ellenére 15 fő 12 motorral sorakozott fel a Red Baron parkolójában, ahol a motorok tekintetében volt kicsi (125; ill. 250ccm), nagyobb (600ccm), sőt cseremotor is. 
A túra útvonalunk ideálisan az esőfelhők között vezetett volna, de ilyenkor jönnek a váratlan események. Példának okán Gyermelyen rendezvény miatt lezárták az útat, így kerülnünk kell Bajna – Héreg felé. Ez nem is lett volna baj, ha nem a kanyargós szakaszon kaptuk volna az égi áldást a nyakunkba. Az első kereszteződésnél lehúzodtunk és esőruhába burkoloztunk és folytattuk utunkat. Tarján és Tata között kis kitérőt tettünk és meglátogattuk a Tardosi Kemencés Éttermet, ahol meleg levessel és egyéb finomságokkal megtöltöttük hasunkat. Ebéd után már ép indultunk volna amikor ismét esni kezdett, így ismét magunk kaptuk az esőruhát, amit már Tatán le is vehettünk a sikrázó napsütésben. Császáron a megszokott „vadnyugati szellő” lengedezett. Több változás is történt a két évvel ezelőtti túránkhoz képest – pl: kisvasút, aranymosás. Olyan szerencsénk volt, hogy még egy western show-ba is bepillanthattunk. 
Ezt követően indultunk tovább Bokod felé, hogy a víztározó mellett elmotorozva érjünk el Csákvárig. A Bokodi tavon „lebegő” házak minden évszakban csodás látványt nyújtatnak. Csákváron a Csuta Cukrászdában még fagyiztunk, sütiztünk, kávéztunk egyet a nagy búcsúzkodás előtt.
Remélem felkeltettem az érdeklődésedet és  csatlakozol hozzánk a következő túránkon.
A követekző kezdő túráról a www.redbaron.hu honlapon, Facebook/redbaronhungary  és az üzletben is tájékozodhatsz.

Kertész Viktória
túravezető